Agenda

Zondag 5 september 2021 

Aanvang 15.00 uur (de foyer is al open vanaf 11.00 uur) 

Een kaartje kun je bestellen via bijgaande link : https://secure.tix4all.nl/tickets/club-zondag-1564/ticket

De entree is € 7,50, maar vanwege de servicekosten komt het uit op € 8,25.
Verder moeten we de overheidsmaatregelen hanteren, dwz dat je een corona toegangsbewijs moet laten zien (de QR code) ; negatieve testuitslag of vaccinatiebewijs of een bewijs dat je recentelijk hersteld bent van corona. 

 

Er is zoals altijd veel gezelligheid, genoeg te drinken en wat te eten. Wees welkom ! 

Loco

Met veel plezier trommelen deze mannen in de traditie van de Royal Drummers of Burundi maar wel op Westerse trommels net als bv Slagerij van Kampen. Vooral het samen bedenken van de muziek geeft ons de meeste voldoening, aldus Jan, Frans en John. Ruim 25 jaar bestond Loco uit Nico, Frans en Jan en hebben al eens eerder bij Club Zondag gespeeld. Nadat ze in 2018 helaas afscheid hebben moeten nemen van Nico, leek even het lot van Loco bepaald. Maar met de komst van John is er weer nieuw leven in Loco geblazen en dat komen ze laten horen ook. Ze hebben er zin in!

 

Dosko

Zes jonge gasten gaan in een akoestische set terug naar de kern van de muziek. Maar dat is echter geen stap terug. Integendeel, zij bewijzen dat de kracht van muziek niet wordt bepaald door volume. Akoestisch betekent naakt, minimalistisch en durven puur te zijn. Het resultaat: een energieke set aan songs met een kern van funk en worldbeat. Voor de liefhebbers van Talking Heads een dikke aanrader.

On Point

Deze Soul/R&B band bestaat uit ervaren en passie-volle muzikanten. Ze nemen ons in een throwback mee naar de jaren van de old school. Met hits van onder andere Joe, Chaka Khan, Boys II men maar ook Usher en meer. ON POINT beloofd een energiek optreden, stilstaan kan niet... Are you ready to shake you're body down to the ground?

Vorige edities

Zondag 4 juli 2021 

Meneer Petersen

Kunnen we mooie nummers uit de Amerikaanse en Britse folk en blues nóg dichterbij

brengen? Ervaren liedjeszanger Jan Petersen neemt  songs uit het repertoire van

o.a. Guy Clark, Lyle Lovett, Steve Earle en John Hiatt onder handen.

Dit resulteerde in een aantal unieke Nederlandse ‘hertalingen’; waarvan de muzikale en

tekstuele essentie fier overeind blijft. Zo zingt Jan niet meer over Copperhead Road in

Tennessee, maar over het Everse Akkerpad in Sint Oedenrode. 

Boschveldband

Zes muzikanten brengen een mix van nummers uit de vele windstreken van Europa én daarbuiten. In een bezetting van viool, accordeon, gitaar, contrabas, slagwerk en een vleugje klarinet. Spetterend, vrolijk en voor wie wil... dansbaar !

The Sauce

Gerrie, Maurice, Hans, Frans, Huib en Joris weten de aandacht wel te trekken. Het zijn door de wol geverfde muzikanten en spelen blues-rock en southern-rock. New Orleans ligt ineens in de Bossche binnenstad...

Op het repertoire staan nummers van oa Mink de Ville, de J. Geils Band en Joe Cocker.

Zondag 27 september 2020 

Sjors de Haas

Een 17 jarige student aan de rockacademie. Sjors is singer-songwriter, produceert zelf en 'n talent op piano. Inspiratie voor zijn eigen nummers haalt hij o.a. uit de Beatles.

FOHkes

Vijf koperblazers van het Filharmonisch Orkest 's Hertogenbosch. Bart op trompet en cornet, Arnoud op trompet en flügelhorn, Kees op hoorn, Guus op trombone en Mathieu op tuba. Het zijn vakmannen die blijven repeteren op techniek, klank en samenspel.

Blue7

Een door de wol geverfde band. De zes mannen uit Den Bosch en omgeving spelen rock, reggae en blues. Levendig en meeslepend..

In hun optreden zitten eigen nummers van hun CD Back tot the city en covers van o.a. Cuby&Blizzards, John Mayer en Eric Clapton.

Zondag 5 juli 2020

Eric Alink

Journalist, schrijver en stadschroniqueur. Hij werkt voor verschillende media, maar ook voor overheden en [hoofdzakelijk culturele] organisaties.

Maar bovenal...Eric is Bosschenaar tot in zijn beenmerg en daarom de juiste man die als geen ander de wederopstanding van Club Zondag op gepaste wijze kan inluiden.

Kitzeln

Een jazzy klezmer straatorkest, 3 blazers en een accordeon. Ze putten uit de rijke klezmer traditie en voegen daar ook wat eigen inspiratie aan toe. Het verstilt, ontroert, swingt en maakt blij.

 

TwinSide Out

Jonas en Julia een tweeling van 21 jaar die de sterren van de hemel zingen. Voornamelijk jazz en jazz geïnspireerde popcovers, moet je horen....

BinnenbandBuitenband

Met z’n zevenen maar liefst zijn ze deze te gekke band.

Vanwaar deze bandnaam vraagt u ? Heel simpel, als ze binnen spelen heten ze Binnenband en als ze buiten spelen... je raadt het al ! Ze doen niet graag moeilijk. 

En de muziek mag er wezen : blues, country, rock&roll... Lekker  !!

Zondag 17 november 2019

MISS

MISS bestaat uit Maartje, Lieke en Floor. Met hun meerstemmige harmonieën zingen en spelen ze een mix van sixties songs, americana en countryfolk. Hun repertoire varieert tussen bekende covers van the Beatles en het onbekendere werk van the Great Lake Swimmers. Deze (semi-)akoestische covers begeleiden zij met gitaar en ukelele. 

Maar ik ben de moeder

Theatergroep Magdalena speelt 'Maar ik ben de moeder'.

Je wil het beste voor je kind. Alleen jammer dat juf Mariska,de leerkracht van groep 7 daar heel anders over denkt. 'Maar ik ben de moeder' is een voorstelling over ambitieuze ouders, frikandel broodjes, papier maché, vogelnestjes en een juf zonder zwembad.

Tekst en spel: Erna van Rosmalen en Sjoerd van Dijk.

Lianne, Natcho en Nivin

Dit trio brengt ‘traditional Arabic songs en fusion’; famous western songs with Arabic vibe.

Lianne speelt Arabisch en Afrikaanse percussie. Nivin zingt en danst Arabisch. Natcho speelt gitaar en zingt.

Zondag 30 juni 2019

Mrs.P.Rules!

Vertelt verhalen, doordrenkt met passie en melancholie, rauwe sadsongs, dramalove vol emoties en regelmatig een hevige dosis euforie met buitensporige happiness. Ingetogen en uitbundige (semi) acoustic covers met een persoonlijke twist. Inspiratie van oa Tom Waits, Beth Hart, Damian Rice, Caro Emerald, John Lennon, Janiva Magness and a lot more….
In de zomer van ’17 kwam gitarist Tiny met het idee om, backing vocaliste, Pascale uit haar “womancave” te trekken en samen met Jos wat songs te spelen. Sindsdien is er een continue
verandering van repertoire, omdat er zoveel mooie liedjes te ontdekken zijn..
 
Mrs.P.Rules!...is…
Tiny der Kinderen gitaar/banjo/ukelele/zang
Jos de Kinderen bluesharp/cajon/percussie
Pascale Daris zang/ tranen/ euforie/extase

Johnny Chest Pain

Drie jonge hippe gasten met een ouwe muzikale ziel.
Tennessee whisky en Schultebrau beer........

Pleebek

Maurits, Hans, Merlijn, Wim, Frank, Mieke, Hans en Piet zijn er met oa hun trompet, bugel, mandoline, saxofoon, accordeon, gitaar, banjo en vele fluiten klaar voor en hebben er kei veel zin in. Ze gaan ons op onnavolgbare wijze mee terug in de tijd te nemen naar de tijd van Ban de Bom, FNV stakingen, Baas in eigen buik, Nee tegen kernenergie. 
Pleebek brengt nl een ode aan de de meest bekende anarchistische folkband uit de 80-er jaren R.K. De Veulpoepers ! Afgewisseld met nummers van andere bands uit die tijd, zoals oa Bots en Fungus.
Kom vooral kijken en luisteren en meezingen, of zoals hun het zelf zeggen.. kom gezellig meedrukken. 

Zondag 17 maart 2019

The Maxime Capellot Jazz Ensemble

Fransman Maxime Capellot, de zanger/gitarist heeft zijn roots in de muziek van Django Reinhardt liggen. Pianist Frank van Duijvenvoorde, drummer Ad Hoekstra en contrabassist Brenda van de Kamp maken de band compleet. Inmiddels al 2 jaar. ‘The Maxime Capellot Jazz Ensemble’ heeft een gecombineerd repertoire van Gypsy Jazz, Latin en Franse chansons.

Zoetelieve

Een primeur voor Club Zondag: improvisatietoneel!

Misschien is 'De vloer op' een van je favoriete programma's, of ben je meer een 'Lama' fan ? Op basis van suggesties uit het publiek worden korte stukjes toneel en ‘games’ gespeeld. Soms serieus, vaak grappig en bij tijd en wijle hilarisch. Maar boven alles: verzonnen waar je bij staat. Dus altijd al willen weten wat je buurman in de garage verbergt – of wat er na twaalven in de St Jan gebeurt? Vandaag vertellen Bart, Frank, Jan en Vivian van Zoetelieve ons het echte verhaal.

Na Club Zondag is Zoetelieve ook nog te zien op 6 april om 20.0u0 in de Verkadefabriek met een lange improvoorstelling en op 15 juni in de Verkadefabriek met een theatersport voorstelling.

Hillbilly Hayride

Hillbilly Hayride een 6 persoons bluegrass band die naast old time originals hun publiek graag vermaken met footstomping bluegrass uit minder ver vervlogen tijden. Verder zijn ze niet vies van een beetje zoetsappige hillbilly. Ook al zingen ze over gebroken harten, drank, een klein moordje en andere ellende, van deze muziek word je vrolijk! Van The Carter Family naar de Hackensaw Boys, via Dolly Parton weer terug naar Old Crow Medicine Show. Yeeharoepen mag best.

Op het podium gáát Hillbilly Hayride ervoor. Met een aanstekelijk enthousiasme serveren ze deze muziek zoals het hoort: puur en oprecht. 

Aan podium ervaring geen gebrek, ze traden o.a. op in de Effenaar, Cacaofabriek, de Jonny Cash Memorial Show en het Nirwana tuinfeest.

Zondag 28 oktober 2018

Showcase: Meiden met Ziel

Bij ons op Club Zondag een "showcase" (voorproefje) van Meiden met Ziel. Deze 3 fantastische zangeressen; Alice van de Vloedt, Muriel Meerman en Esther van Tilburg komen alvast enkele favoriete songs op geheel eigen wijze te brengen.

Op 15 en 16 december staan zij met een avond c.q. middag vullend programma op het podium van de Azijnfabriek. Dan met voor de pauze luisterliedjes en na de pauze met een stevige band.

Als dit voorproefje naar meer smaakt, kun je ter plekke kaartjes kopen.

 

 

Carmine Queen

Carmine Queen manoeuvreert tussen zwaarmoedige en lichtvoetige, akoestische en versterkte nummers. Ons repertoire staat vol met veelzijdig, meerstemmig, geëngageerd en poëtisch eigen werk. De band bestaat uit:
Esther Roza: gitaar en zang
Daniël Roza: basgitaar
Lisanne Wolfkamp: zang en keyboard
Bart van Galen: zang
Nieke Wijkniet: zang
Bart Bartels: drums
Jos Hustings: gitaar

 

EMMERELL

Merel Donders is de vurigste zangeres van Tilburg.
Als EMMERELL onderscheidt zij zich niet alleen met haar wilde rode haardos, ook haar rauwe geluid en energieke performance vallen op. 
EMMERELL is een podiumbeest met een uitstraling die zich slecht door één term laat omschrijven. Star. Quality. 
Een geluid, persoonlijkheid en urgentie die om een podium schreeuwen. De muziek van EMMERELL is rauw, stoer en doordrenkt van blues invloeden. 

M.I.R.

M.I.R. oftewel Mercury In Retrograde. Vier jonge gasten vormen samen een Bossche alternatieve rockband met een repertoire aan eigen nummers. Very special!

Zondag 1 juli 2018 (buiteneditie)

Bekijk hier de foto's van deze editie. 

Een goede reden

Dit duo bestaat uit Mirjam Meijerink (accordeon/zang) en Clemens Thonen (gitaar/zang). Zij voegen in hun liedjes nieuwe verhalen toe aan oude tradities. Tweestemming bezingen zij in het Nederlands rivieren, balkanfeestjes, het geluk in hele kleine dingen en de liefde.

Big Lake Tiny

Een vijfmansband uit Eindhoven-rock city. Hebben in 2017 de mini-album 'Boat' uitgebracht. De band laveert tussen country, pop en rock. Geen dertien-in-een-dozijnbandje en toch geschikt voor mensen van 6 tot 66 jaar. Kijk, dat past mooi bij Club Zondag....;-)

Wispeltura

Heerlijke muziek van dit originele trio uit België. Ze brengen vlaamse namaakschlagers in een jazzjas. Stef Pisteffo vuurt zijn liedjes, percussieman Bongo Alan leeft als de préféré van wijlen Herman Brood en freewheelin'Franco golft openstaande boetes uit zijn contrabas. Voor de vrijspraak !

Plaatjes vullen gaatjes

Plaatjes vullen Gaatjes nemen hun crazy en groovy vinyl mee. Ze draaien je met hun heerlijke, eerlijke grammofoonmuziek de dansvloer op en brengen met een beetje Schallplatte-humor een glimlach op je gezicht.